نکات نگهداری و تعمیر دستگاه آب شیرین کن

نکات نگهداری و تعمیر دستگاه آب شیرین کن
5/5 - (1 امتیاز)

امروزه استفاده از دستگاه آب شیرین کن در منازل، به عنوان مسئله ای حیاتی برای سلامت آب مصرفی افراد به شمار می رود. به همین دلیل در اکثر منازل از این دستگاه استفاده می شود. با توجه به محبوبیت و درصد بالای استفاده از این دستگاه ها لازم دانستیم در این مقاله نکات نگهداری و تعمیر دستگاه آب شیرین کن را شرح دهیم تا با رعایت آن ها طول عمر دستگاه خود را افزایش دهید.

همان طور که واقف هستید در این دستگاه ها برای تصفیه آب، مراحل فیلتر مختلفی وجود دارد که بعد از گذشت زمان، نیاز است که این فیلترها بررسی، تعمیر و یا تعویض شوند که در ادامه به طور کامل شرح خواهیم داد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم از نکاتی که برای نگهداری دستگاه های تصفیه آب خانگی لازم است را کسب کنید.

نکات اصلی و مهم در نگهداری و تعمیر دستگاه آب شیرین کن

  1. تعویض به موقع فیلترها: برای دستگاه های آب شیرین کن فیلترهای مختلفی وجود دارد که بعد از گذشت زمان باید فیلترها بررسی و تعویض شوند. هر کدام از فیلترها در بازه های زمانی مختلفی تعویض می شوند مثلا فیلتر پیش تصفیه معمولا هر 3 تا 6 ماه یک بار تعویض می شود که البته این موضوع بستگی به میزان مصرف و کیفیت آب ورودی دارد. تعویض فیلتر کربن هر 6 ماه تا 1 سال توصیه می‌شود. فیلتر ممبران هم بسته به کیفیت آب و حجم مصرف، معمولاً هر 2 تا 3 سال تعویض شود.
  2. بررسی فشار پمپ و مخزن: پمپ دستگاه را هر چند ماه یک بار باید چک کرد تا از عملکرد صحیح پمپ و عدم وجود نویز غیرعادی در آن مطمئن شد. علاوه بر پمپ باید مخزن ذخیره نیز مورد بررسی قرار بگیرد تا فشار هوای مخزن درست تنظیم شود که معمولا در حالت خالی 6 تا 8 psi می باشد.
  3. شستشوی ممبران: شستشوی ممبران یکی از نکاتی است که در نگهداری دستگاه های تصفیه آب باید به آن دقت داشت. این شستشو زمانی انجام می گیرد که فشار آب خروجی کاهش یابد و یا کیفیت آب خروجی مطلوب نباشد که در این صورت ممبران با مواد شوینده مخصوص خود شستشو داده می شود.
  4. کنترل شیرهای برقی و یا شیرهای دستی: دستگاه های تصفیه آب دارای شیرهای برقی و یا دستی می باشند که لازم است این ها مداوم چک شوند که اگر مشکلاتی همچون نشت و یا خرابی داشتند، سریع تعمیر و یا تعویض شوند.
  5. بررسی نشتی ها: تمامی اتصالات، شیلنگ‌ها و مخزن دستگاه را برای جلوگیری از نشت آب باید بررسی کرد تا در صورت وجود مشکل سریع تعویض و یا تعمیر شود. اگر چک نشود و برای حل مشکل اقدام نشود؛ مشکلات بزرگتری پیش خواهد آمد که سبب خرابی این دستگاه می شود.
  6. جلوگیری از رسوب گیری: هر جایی که آب جریان داشته باشد قطعا در آن جا رسوب گذاری اتفاق خواهد افتاد.برای جلوگیری از رسوب گذاری از یک سری روش های مختلف استفاده می شود. درحقیقت از پیش‌فیلترهای مناسب برای کاهش رسوب و سختی آب استفاده می شود. در ضمن این دستگاه های رسوب گیری را نیز هر چند مدت یک بار باید بررسی کرد تا مطمئن شد که عملکرد صحیحی دارد و دچار خرابی نشده است.
  7. تمیز کردن قطعات خارجی: هر چند وقت یک‌بارباید دستگاه را از بیرون تمیز کنید تا از ورود گرد و غبار یا آلودگی به داخل سیستم جلوگیری شود. وجود گرد و غبار زیاد در سیستم، عملکرد آن را مختل می کند.
  8. استفاده از آب ورودی مناسب: از آب ورودی با میزان سختی و TDS مناسب برای دستگاه استفاده کنید تا رسوب گذاری زیاد اتفاق نیوفتد که سبب خرابی دستگاه شود. البته در هر صورتی به این دستگاه ها پیش تصفیه های لازم نصب می شود که از رسوب گذاری جلوگیری کند.
  9. بستن شیر ورودی در صورت مشکل داشتن آب شهری: دقت داشته باشید که در صورت بروز حادثه در شبکه آب شهری، شیر ورودی بسته شود و تا هنگام تمیز شدن آب شبکه، شیر باز نشود زیرا به دستگاه آسیب می رساند.
  10. جلوگیری از نصب دستگاه به آب گرم: دقت داشته باشید که هرگز دستگاه آب شیرین کن را به آب گرم وصل نکنید زیرا آب گرم فیلترهای دستگاه مخصوصا فیلترهای الیافی را از فرم خود خارج می کند،همچنین باعث می شود ممبران RO کارایی خود را از دست بدهند و به سایر اجزا و قطعات دستگاه تصفیه آب نیز آسیب وارد شود.
  11. ذخیره دستگاه در شرایط مناسب: در صورتی که قصد داشته باشید دستگاه را برای مدتی استفاده نکنید باید آن را در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید تا مشکلی برایش پیش نیاید. علاوه بر این باید فیلترها را از دستگاه آب شیرین کن خارج کنید تا از رشد میکروبی جلوگیری شود.
  12. سرویس دوره ای: حداقل سالی یک بار دستگاه را توسط یک تکنسین مجرب بررسی و سرویس کنید تا اطمینان حاصل کنید که تمامی قطعات سالم و به‌درستی عمل می‌کنند.

نکته: اگر در زمان مقرر شده اقدام به تعویض فیلترهای تصفیه آب خود نکنید، کیفیت آب خروجی شما کاهش پیدا خواهد کرد و فیلترهای شما دچار کیپ شدگی می‌شوند و در این صورت فشار آب خروجی شما کم می‌شود و قابل برداشت نخواهد بود و در اصل داشتن و یا نداشتن دستگاه در آن زمان در آب مصرفی شما تفاوتی ایجاد نخواهد کرد و درحقیقت هیچ کاربردی نخواهند داشت. به همین دلیل گفته می شود که نکات مربوط به نگهداری و تعمیر دستگاه های آب شیرین کن به موقع و صحیح باید انجام شود تا بتوان از آن استفاده لازم را برد. بهتر است بدانید که اگر به استفاده از فیلترها بدون تغییر ادامه دهید، ناخالصی ها به آبی که می نوشید منتقل می شود و سلامت شما را به خطر می اندازد. در حقیقت دستگاهی خواهید داشت که هیچ کاربردی برای تصفیه آب ندارد و دقیقا همان آب را در اختیار شما قرار می دهد.

برای خرید انواع دستگاه های تصفیه آب خانگی می توانید با شماره  ۰۹۱۲۳۶۶۲۵۷۷   تماس بگیرید تا کارشناسان آوین مهر اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *