همان طور که می دانید آب ها قبل از تصفیه دارای یک سری آلاینده های مخرب و همچنین سختی می باشند و به همین دلیل است که برای مصرف آب در هر زمینه ای باید از مراحل سختی گیر و پکیج تصفیه عبور کنند. اگر بخواهیم تعریفی از سختی گیر داشته باشیم باید بگوییم که سختی گیر دستگاهی است که برای حذف یا کاهش سختی آب مورد استفاده قرار میگیرد. سختی آب ناشی از وجود یونهای کلسیم (Ca²⁺) و منیزیم (Mg²⁺) است که میتوانند در تجهیزات صنعتی، تأسیسات خانگی و فرآیندهای تولیدی مشکلاتی مانند رسوبگذاری و کاهش بازدهی ایجاد کنند. برای انتخاب سختی گیر و پکیج تصفیه فاضلاب برای صنایع نکاتی وجود دارد که باید آن ها را در نظر گرفت. حال ما در این مقاله قصد داریم راهنمای انتخاب سختی گیر و پکیج تصفیه فاضلاب برای صنایع را شرح دهیم پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
نکات مهم در انتخاب سختی گیر
نکات بسیاری برای انتخاب سختی گیر وجود دارد ولی ما در این بخش نکات مهم را مورد بررسی قرار می دهیم. این نکات به شرح زیر می باشد:
- نوع سختی گیر: سختی گیر در انواع مختلفی می باشد که هر یک در زمینه های مختلفی کاربرد دارند. نوع اول سختی گیر مغناطیسی می باشد که همان طور که از نامش پیداست از میدان مغناطیسی در آن استفاده می شود. همان طور که می دانید سختی آب سبب رسوب گذاری می شود و رسوب گذاری باعث خرابی تجهیزات صنعتی می شود که برای جلوگیری از خرابی و نیاز به تعمیر زیاد از این نوع سختی گیرها استفاده می شود. روش کار در این نوع سختی گیر به این شکل است که یون هایی همچون کلسیم حذف نمی شوند بلکه به یون های دیگری تبدیل می شوند تا از ایجاد رسوب جلوگیری شود. سختی گیر مغناطیسی از رایج ترین سختی گیرها در صنعت می باشد. نوع دوم سختی گیر الکترونیکی می باشد که در این روش دور لوله آب سیم کشی انجام می شود تا با استفاده از میدان الکتریکی، سختی آب گرفته شود. این نوع سختی گیر ها با توجه به اینکه قیمت اولیه بالایی دارند خیلی مورد انتخاب قرار نمی گیرند. نوع سوم سختی گیر شیمیایی می باشد که در این روش یک و یا چند ماده شیمیایی به آب اضافه می شود و این ترکیبات یون های سخت آب را گرفته و به ترکیبات جدیدی تبدیل می کنند. لازم به ذکر است که به دلیل تغییر در ترکیب و حتی اسیدی یا قلیایی بودن آب، این روش ملاحظات زیادی دارد و باید در انتخاب آن دقت زیادی نمود. این روش برای تصفیه آب قبل از شستشوی البسه رواج زیادی دارد. نوع چهارم سختی گیر رزینی می باشد که از پرکاربردترین و محبوب ترین نوع سختی گیرها در صنعت می باشد که عملیات خود را با کمک یک رزین انجام می دهند و تبادل یونی انجام می دهند یعنی یون های منیزیم و کلسیم که دارای سختی زیادی هستند را با یون های دیگری همچون سدیم جایگزین می کنند.
- ظرفیت سختی گیر: از نکات دیگری که باید به آن دقت کرد ظرفیت سختی گیر می باشد که این ظرفیت بر اساس دبی آب مصرفی (Lit/min یا m³/h) و میزان سختی آب طراحی میشود.
- جنس بدنه و کیفیت سختی گیر: جنس و کیفیت بدنه سختی گیر باید با کیفیت و مناسب باشد. بدنه سختی گیر می تواند از جنس فایبرگلاس، استیل یا فولاد با پوشش اپوکسی باشد.
- نگهداری و تعمیرات آسان: بهتر است نوع سختی گیری که انتخاب می کنید نیاز به نگهداری و تعمیرات کمی داشته باشد و هم چنین عمر طولانی و مفید داشته باشد.
- گارانتی و خدمات پس از فروش: مطمئن شوید که مدل انتخابی دارای گارانتی قابل اعتماد و خدمات پس از فروش مناسب است.
- اطمینان از استانداردها: اطمینان حاصل کنید که سختی گیر آب مطابق با استانداردهای بهداشتی و کیفیت آب محلی شما است.این نکات به شما کمک میکنند تا سختی گیر آب مناسب و هماهنگ با نیازهای خانه خود را انتخاب کنید.
- نحوه نصب سختی گیر: دقت داشته باشید که اگر تخصص لازم در نصب این نوع دستگاه را ندارید با کارشناسان مربوطه تماس بگیرید تا این خدمات را برای شما انجام دهند. توصیه ما این است که نصب دستگاه سختی گیر توسط کارشناسان این زمینه انجام شود.
- اندازه سختی گیر: هنگام خرید سختی گیر دقت داشته باشید که اندازه آن را طبق فضایی که قرار است در آن استفاده کنید در نظر بگیرید تا متناسب با فضا باشد.
- و...
نکات ذکر شده در بالا، جزء نکات مهمی می باشد که در خرید سختی گیر باید آن ها را در نظر داشته باشید.
نکات مهم در انتخاب پکیج تصفیه فاضلاب برای صنایع
- محاسبه ظرفیت و اندازه: در انتخاب و پیاده سازی پکیج تصفیه باید ظرفیت، محل قرارگیری تجهیزات و لوله کشی داخلی در نظر گرفته شود.
- بررسی نوع فاضلاب: در انتخاب پکیج تصفیه فاضلاب باید ترکیب و حجم فاضلاب مورد بررسی قرار بگیرد. یعنی آلی یا معدنی بودن آلاینده ها و هم چنین میزان تولید روزانه فاضلاب باید در نظر گرفته شود.
- بررسی استاندارهای خروجی: بررسی استانداردهای زیست محیطی منطقه (مثل استاندارد BOD<30 و COD<100 mg/L) باید در نظر گرفته شود.
- طراحی و آنالیز ساختار پکیج تصفیه: باید طراحی و آنالیز دستگاه تصفیه فاضلاب با نرم افزارهای تحلیل روز دنیا انجام شود.
- عملیات پیاده سازی صحیح: لوله کشی ها ، نصب ، قراردادن پمپ ها ، نصب تابلو برق به صورت کامل داخل پکیج و راه اندازی پکیج تصفیه فاضلاب باید به درستی و با اصول و استانداردهای صحیح انجام شود.
- آموزش کار با این ساختار: آموزش کار با پکیج به اپراتور مربوطه ، تعمیرات نگهداری و استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب.
در حالت کلی با انتخاب تجهیزات مناسب و بررسی دقیق نیازهای صنعتی، میتوانید بهرهوری سیستمها را افزایش دهید و هزینههای تعمیر و نگهداری را کاهش دهید. در صورت نیاز به مشاوره دقیقتر یا طراحی سفارشی، اطلاعات بیشتری از شرایط خود ارائه دهید تا راهنمایی بیشتری ارائه کنم.
برای کسب اطلاعات بیشتر از انواع سختی گیرها و پکیج تصفیه فاضلاب می توانید با شماره 09123662577 تماس بگیرید.