نقش فیلتر ممبران در فرآیند اسمز معکوس

نقش فیلتر ممبران در فرآیند اسمز معکوس
امتیاز دهید post

یکی از معضلات پیش روی دنیا تامین آب آشامیدنی مقرون به صرفه و پایدار می باشد. درواقع با رشد روزافزون جمعیت، مواجه شدن با کمبود آب شیرین امری طبیعی است به همین دلیل به آب های دریایی و … بسنده می شود که این آب ها برای اینکه مورد استفاده قرار بگیرند باید شوری، آلاینده ها و یون های آن که برای افراد آسیب زا می باشند از بین برود. برای تبدیل این آب ها به آب های شیرین و قابل استفاده از دستگاه های تصفیه آب استفاده می شود که خود این دستگاه از اجزایی همچون فیلتر ممبران، آنتی اسکالانت و … تشکیل شده اند. از مهم ترین بخش های دستگاه های تصفیه آب، فیلتر ممبران و فرآیند اسمز معکوس می باشد که ما در این مقاله قصد داریم نقش فیلتر ممبران در فرآیند اسمز معکوس را به طور واضح شرح دهیم. با خواندن این مقاله به شما اطمینان می دهیم که یک بار برای همیشه با مفهوم فیلترممبران و اسمز معکوس آشنا خواهید شد. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

نقش فیلتر ممبران در فرآیند اسمز معکوس چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم نقش و وظایف اجزای تشکیل دهنده دستگاه تصفیه آب را شرح دهیم لازم است بیان کنیم که فیلتر ممبران به عنوان قطعه و بخشی از این دستگاه ها می باشد ولی اسمزمعکوس به عنوان یک تکنولوژی و فرآیند می باشد. اگر بخواهیم تعریف کلی از هر یک از آن ها داشته باشیم باید بگوییم که فیلتر ممبران یک نوع ورقه و یا صفحه می باشد که از ورود برخی از ذرات و مواد جلوگیری می کند. درحقیقت ممبران نوعی فیلتر می باشد که از غشای نیمه تراوا تشکیل شده و ذراتی از قبیل آلاینده های شیمیایی، بیولوژیکی و فیزیکی نمی توانند از منافذ موجود بر روی آن عبور کنند. در فیلترهای ممبران از روش های مختلفی همچون اسمزمعکوس، نانوفیلتراسیون و اولترا فیلتراسیون استفاده می شود که از محبوب ترین روش ها اسمز معکوس می باشد. اگر بخواهیم تعریفی از اسمز داشته باشیم باید بگوییم که به انتقال آب شور به آبی که درجه شوری بیشتری دارد اسمز گفته می شود. حال اسمز معکوس دقیقا برعکس این حالت می باشد و آب شور را به شیرین تبدیل می کند. درحقیقت این فرآیند به این شکل است که آب با فشار از محیط شورتر از داخل فیلتر اسمز معکوس عبور داده می‌شود و در این بین ناخالصی‌ها از آب گرفته می‌شود. لازم است بدانید مواردی که با ممبران اسمز معکوس قابل حذف هستند، شامل نمک و یون، نیترات‌ها، سرب، کلر، سولفات و کلرامین می‌باشد. عملیات حذف کردن این موارد تاثیر بسیار بسزایی بر کیفیت آب خروجی از دستگاه دارد. پس با تعاریفی که ذکر کردیم متوجه شدید که اسمزمعکوس یکی از فرآیندها و روش هایی است که برای تصفیه آب در فیلترهای ممبران استفاده می شود.

اجزای تشکیل دهنده فیلترممبران اسمز معکوس

  1. غشاهای نیمه تراوا: غشاهای نیمه تراوا صفحات و یا ورقه هایی با منافذ بسیار ریز هستند که از عبور ذرات بزرگ و درشت جلوگیری می کنند. شکل ظاهری این نوع غشاها به حالت مارپیچی می باشند که در اطراف میله ای پلاستیکی پیچیده شده است و در داخل محفظه ای قرار گرفته می شوند.
  2. مجرای فاضلاب: وجود مجرای فاضلاب سبب می شود که آلانیده هایی با اندازه بزرگتر از 0.0001 میکرون امکان عبور از غشاهای نیمه تراوا را نداشته باشند. درحقیقت وارد مجرای فاضلاب می شوند و از دستگاه خارج می شوند.
  3. مجرای آب: بهتر است بدانید که ساختار در نظر گرفته شده برای فیلتر ممبران به گونه ای است که تنها آب خالص اجازه عبور از منافذ آن را خواهد داشت. آب بدون آلودگی پس از عبور از غشا وارد مجرای آب شده و از دستگاه خارج می گردد.

مزیت های فیلتر ممبران اسمز معکوس

  1. یکی از مهم ترین مزیت های فیلترممبران اسمزمعکوس که سبب شده جزء محبوب ترین روش ها در نظر گرفته شود، میزان تصفیه آب بالا می باشد. درواقع این روش بالاترین میزان جداسازی را در بین انواع روش های فیلتر دارد.
  2. در صورتی که از دستگاه های تصفیه آب و ممبران ها به خوبی نگهداری شود طول عمرشان افزایش می یابد.
  3. استفاده از فیلتر ممبران اسمز معکوس سبب افزایش میزان بازیابی آب و کاهش میزان فاضلاب تولیدی دستگاه تصفیه آب خانگی می شود که همین امر موجب کاهش مصرف آب نیز می‌شود.
  4. در ممبران ها همیشه از پیشرفته ترین فناوری های روز استفاده می شود که درحقیقت با تکنولوژی و فناوری های پیشرفته، روند تصفیه آب سریع تر و بهتر می شود.

برای تهیه فیلتر ممبران اسمز معکوس می توانید با شماره ۰۹۱۲۳۶۶۲۵۷۷ تماس بگیرید. کارشناسان شرکت آوین مهر اطلاعات و راهنمایی های لازم را در رابطه با دستگاه های تصفیه آب، فیلتر ممبران، سختی گیر و تمامی تجهیزات تشکیل دهنده آن، در اختیار شما عزیزان قرار خواهند داد. برای ارتبط کافی است با این مجموعه تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *